MÄKTIGA MATCHA-COOKIES

Upplagt av Camilla Ahlqvist den

Matcha verkar finnas överallt på sistone, och det är inte konstigt, det är verkligen en av de där kraftfulla ingredienserna som jag förvarar i mitt "Bio-hacking-skåp". Vad är det och varför förtjänar det ett Biohacking-omnämnande?


Matcha är koncentrerat grönt te som har en riktigt hög antioxidanthalt; premiummärkena skuggodlar sina teblad i 2-3 veckor och den skuggningsmetoden påverkar inte bara smaken utan även de kemiska sammansättningarna eftersom det ökar klorofyllinnehållet, såväl som L-Theanin- och koffeinkomponenter. Klorofyll är växternas livskraft (i själva verket liknar det molekylärt mycket mänskligt blod förutom att det finns en magnesiumatom istället för hemoglobin i centrum av dess struktur). Klorofyll är en av de mest anmärkningsvärda bioaktiva föreningarna eftersom det har anti-cancer och antiinflammatoriska effekter i kroppen! För att inte tala om det höga antioxidantinnehållet hjälper till att stödja immunförsvaret, hjälpa sårläkning och rensar upp fria radikaler och hjälper mot oxidativ stress. L-Theanine är en nootropic, som hjälper till att slappna av hjärnan, blodkärlen och musklerna; det slappnar till och med av alfahjärnans vågor och ökar dopaminproduktionen. Sammantaget är det mest känt för sin lugnande effekt och i kombination med koffein och faktiskt motverkar koffeinskakningar; det hjälper också med ditt korttidsminne och ökar dina reaktionstider. Biohackers kommer att använda denna kombination för att driva igenom sin dag. Här tar vi en sötare inställning till matcha genom att kombinera dessa 5 ingredienser till en levande vacker smaragdgrön kaka!


Recept:

Gör 12-15 kakor

1 msk tapioka- eller pilrotsmjöl

1 dl. av vatten

1 dl. Lönnsirap

3 1/2 dl. strimlad och flingad kokos

1-2 msk Matcha pulver


Instruktioner:

1. Värm ugnen till 150°c

2. Värm upp Tapioka- eller Pilrotsmjöl, Vatten och Lönnsirap i en liten panna. Lagra hela tiden för att kombinera, tills det skapar en tjock sås. Ta av från värmen och låt svalna något.

3. Tillsätt kokos (strimlad och flingor) i såsen och täck ordentligt.

4. Tillsätt Matcha-pulver och rör om försiktigt tills det livfulla gröna pulvret har införlivats väl och täcker kokosnöten.

5. Smörj en kaka eller bakplåt med olivolja eller kokosolja. Med en liten sked, ös upp och forma rundade kakor, ca 4 cm stora.

6. Grädda i 15-20 minuter, se till att de inte bränns. Du kommer att se att kanterna och en del av topparna blir lite bruna och krispiga, men de ska inte vara svarta eller brända. Avlägsna.

7. Låt dem svalna på bakplåten. Använd en metallspatel för att ta bort från bakformen.


Njut av!


Av: Camilla Ahlqvist, Praktiken


Bio: Camilla är en holistisk kock, nutritionist och yogalärare från New York City, nu bosatt i Sverige. Hon brinner för att maten smakar gott, men också att ge kroppen näring med näringstät mat och boosta kroppen med rena energiingredienser! Hon undervisar också i The Practice, en transformativ rörelsekurs för individer som aldrig har tänkt på sig själva

← Äldre inlägg Nyare inlägg →Lämna en kommentar