ANKER- MŪLĀDHĀRA ROT CHAKRA

Upplagt av Maria José Gidi den

OM KROPPENS ENERGICENTER ELLER CHAKRAS:


"De är kraftfulla, ibland slumrande, mystiska och osynliga.

Möt dem genom att lyssna. Möt dem genom att älska informationen om det.

Dyk in. Känn.

Utforska och öppna dörrar."


Chakran är energicentra som ligger längs ryggmärgen. Jag har lärt mig om dem sedan en ung ålder, särskilt sedan min första resa till Indien 2009 då jag blev fascinerad av hela den indiska traditionen och den gamla kunskapen.


Du kan inte röra eller se dem, men de kan kännas och erkännas. De är energiska till sin natur - du kommer att "se" dem på sättet de reflekterar i kroppens funktioner och inre processer - det är där den energin tar form och blir synlig. Det är rörelsens underliggande kraft.


De forntida rishierna i Indien sa att det finns många av dem, förmodligen 114, men 7 är de viktigaste. De börjar vid basen av ryggraden och går upp längs en energilinje som kallas "shushumna" som går från bäckenbotten upp till kronan.


Den främsta är den första, Muladhara , som ligger längst ner på ryggraden. Det är här allt börjar och den viktigaste ska aktiveras för att ge näring åt resten på ett hållbart/magiskt sätt.

*På den här sessionen kommer vi att fokusera på detta chakra och kommer att släppa en ny artikel varje månad med resten av dem - håll utkik


MULADHARA CHAKRA मूलाधार, Mūlādhāra


Element: Jord


Mantra: LAM


Färg: Röd


"Mula" som betyder "grund" på sanskrit - det gamla indiska språket

Ur ett mystiskt perspektiv är chakran, Muladhara, roten till vårt väsen. Det representerar vår koppling till den fysiska världen, stabilitet och överlevnadsinstinkter.

Varje chakra har en färg, för detta är en levande röd nyans eller svart. Den kännetecknas av att den har en pulserande energi, håller nyckeln till att låsa upp vår primala natur, känna sig hemma i vår egen hud och ta vår plats.


När den är balanserad ger Muladhara en solid bas för att öppna resten av de sex chakran.


Egenskaper och domän

Det styr vår känsla av säkerhet, stabilitet och förmåga att navigera i livets utmaningar. När det är i balans gör detta chakra oss säkra, trygga och anslutna till världen omkring oss. Det ger oss befogenhet att omfamna förändring, övervinna motgångar och odla en stark grund på vilken vi kan bygga våra liv.


Organ i kroppen: nedre delen av ryggen, matsmältningsorgan, ben, fötter, anus, njurar, prostata och binjurar.


Tecken på obalans: att vara i ett överlevnadsläge eller känna sig vilse

Fysiska symtom: ländryggssmärta, matsmältningsproblem och obalans i immunsystemet. Låg vitalitet. Förstoppning. Ätstörningar. Sömnlöshet. Ischias. Urinbesvär.

Känslomässiga symtom: osäkerhet, rädsla, ensamhet, att inte vilja vara i den här världen

Psykiska symtom: rastlöshet och bristande fokus. Dålig känsla för orientering, övertänkande, opraktiskhet.


Återbalansera Muladhara:

Detta är ett avgörande energicentrum eller virvel, ungefär som " sitta " av alla de andra. Att ha muladharan energiserad och inriktad blir något så viktigt, speciellt när du börjar dyka djupare in i din andliga sadhana - det är därför det är en av mina favoriter och jag jobbar alltid på det. Du kanske också märker att det ibland är mer jordat och solidt och andra gånger behöver det mer kärlek och uppmärksamhet. Så här är en guide om vad du ska göra.


1. Grundande meditationer

2. Mat: Detta chakra handlar om att jorda och vara fast i den här världen, det är därför alla rotfrukter är superjusterade och fungerar som medicin. Protein är också jordande och stabiliserande, tänk på när du bara har ätit grönsaker och hur det får din kropp och själ att kännas (förmodligen orörd och undernärd). Gå till röda färger och rik mat, de får dig att känna dig levande och i den här kroppen. Våra favoriter är: sötpotatis och potatis, kålrot, ägg, rödbetor, peppar och cayenne, bär, röda äpplen, granatäpple och dadlar.

3. Dagliga övningar: Gå barfota och få kontakt med naturen. Övningar som får dig att känna din kropp som yoga, dans, tai chi eller annat som du kan göra med medvetenhet och inte rusa.

4. Decluttering: rymd, kropp, sinne och känslor.

5. Lyssna på trummor och trumma


Bekräftelser för Muladhara:

"Jag är ansluten och jordad genom jorden"

"Jag är självsäker"

"Jag är riklig"

"Jag tillhör"

"Jag är säker"

HANDLA VÅRT JORDANDE, JORDISKA URVAL FÖR MULHADARA CHAKRA

← Äldre inlägg Nyare inlägg →Lämna en kommentar