LEKTIONER FRÅN LOTUSBLOMMAN - GUDINNANS SÄTE

Upplagt av Maria José Gidi den

För några månader sedan kom den blå lotusblomman in i mitt liv. Den gavs till mig i olika former av vänner och till och med främlingar - nästan som ett erbjudande.

Jag kände igen i mig en djup längtan efter att uppleva dess energi, det var mitt feminina tal, att vilja bli utforskad och avslöjad genom användningen av denna medicin.


Jag tog det först i en tinkturform och minuter senare var jag i hennes närvaro, jag kände mig mjuk, öppen och nästan mittemellan världar – som den antika gudinnan.

Lotusblomman har ett yin-vibrationsfält, den kommer att genomsyra alla delar av din kropp som är mjuka, mystiska, sårbara och dolda. de dyrbara.

Det är Maa, shakti, de inre vattnen.


LOTUS BIOLOGI

Växten har djupa långa rötter som symboliserar de feminina mysterierna och den oändliga resan framåt när vi vill veta vilken kvinnas väsen som helst. En stig som tenderar att gå ner, ner, ner i hennes boning, den är inte yttre.

Lotusblommor är enorma, de kan bli så breda som 20 cm och även om de reser sig ur leran kommer de alltid ut fläckfritt rena och rena. De är kungliga och generösa - de är gudinnans sittplats.

De representerar också olika aspekter av yinspektrat eftersom de finns i olika färger: blått för kunskap, vitt för renhet, rosa för sensualitet och lila för andlighet.

 

En fullständig livscykel kan hända på en dag: födelse, död och återfödelse - eftersom blomman kommer att sjunka ner i vattnet under natten i leran och sedan stiga upp igen följande morgon för att möta solen och skina. Denna egenskap får mig att tänka på själens kraft som genom att stå på sin egen styrka och mognad går in i mörkret för att förvandla och lysa renhet tillbaka till Solen - det högre medvetandet.

Det är därför det för buddhisterna är en symbol för upplysning och andlighet.


LOTUS OCH ENERGIKROPPEN: CHAKRAS

Det som lockade mig mest av denna blomma var hennes representation av svadhisthana-chakrat, det sexuella heliga centret som ligger ovanför naveln, centret av sex kronbladslotus.

Detta energicentrum i våra kroppar håller de "inre vattnen" som bär vårt känslomässiga jag: känslor och månens inre kvaliteter.

 

svadhisthana står för: den inre bostaden

 

Så fort min vän berättade för mig om deras resonans ville jag uppleva hur det skulle kännas i min egen kropp - att kommunicera med en blomma med denna kraftfulla egyptiska historia och vibrationskvalitet.

 

Den första dagen när jag tog det i en tinkturform insåg jag hur jag var mycket mer beredd att öppna mig känslomässigt under dagen och även att behålla en inre känsla av styrka som nu var tillgänglig eftersom jag var närmare den feminina energin. Som är sårbar men så stark och kraftfull.

Jag kände mig som om jag var ansluten till en större källa till "shakti-kraft" som jag kunde lita på och vila på.

 

Jag kände mig också saftig och mjuk, tillåtande och uppkopplad.

Mitt hjärta sa ja - och sinnet var fascinerat.

Med detta kom också magnetism och sensualitet – det var en magisk dag.

 

Den här blomman visade mig hur man kan komma åt min egen söta nektar eller "ojas" och ännu mer hur man dricker ur den och njuter av den själv.


"ingen blomma är mer andlig än lotusblomma" - säger de
BLÅ LOTUS: Terapeutiska åtgärder + fördelar

Nymphaea caerulea , populärt känd som den blå lotusblomman eller den blå egyptiska lotusblomman, är en näckros i släktet Nymphaea. Bilder av den blå lotusblomman kan hittas på forntida egyptiska papyrus och gravavbildningar. Det har spekulerats i att blomman användes i forntida egyptisk kultur som en del av helande och shamanistiska ritualer som går tillbaka till 1300-talet f.Kr. Idag används blå lotusblomma som sömnmedel och ångestdämpare, men har också beskrivits som en mild stimulerande medel.


HUR? Jag rekommenderar att du tar det som te eller tinkturformmina favorithandlingar inkluderar:


Psykoaktiva effekter:

Blått lotuste användes i antika samhällen i Mellanöstern ungefär som yerba mate används i Sydamerika. Teet har milda psykoaktiva effekter som ger en känsla av eufori. Dessa effekter är huvudorsaken till att blomman bryggdes till ett te för fester.


Sömnhjälp :

På grund av närvaron av föreningar som nuciferin och aporfin stabiliserar och stärker Blue Lotus Flower Tea din sömnprocess. Dessa föreningar ger kramplösande effekter och en lugnande känsla som kan hjälpa till att inducera en lugnare sömn. De kramplösande effekterna kan också hjälpa till att lindra gastrointestinala problem


Klardrömmande :

Blått lotuste används ofta av individer för att framkalla eller förstärka klarsynta drömmar. För att uppnå dessa klarsynta drömmar, intar många människor extraktet av blåliljaplantan eller lägger till de blå blommorna i varmt vatten för att brygga ett örtte.


Menstruationsproblem:


Det har en uttalad effekt på det kvinnliga hormonsystemet, hjälper till att reglera menstruationscykeln, minska besvären av PMS och klimakteriet. Blue Lotus Flower Tea kan vara ett effektivt naturligt botemedel.


Aprodisiakum:

Blue Lotus Tea fungerar också som en sexuell förstärkare. Dess sammansättning påverkar hormonerna hos både män och kvinnor - vilket förbättrar romantiska stämningar och ökar libido.. Dessutom användes den också i det gamla Egypten, där dess konsumtion övervägdes före sexuella ceremonier.


Avgiftning . Blue Lotus innehåller antioxidanter som flavonoider, quercetin, kaempferol och myricetin och stöder hälsosam cellulär aktivitet och skyddar kroppen från fria radikaler.
  Hur man brygger Blue Lotus Tea?

  Det är så lätt att tillaga det livfulla blå lotusblommateet, som aldrig missar en chans att skänka sin skatt av godhet. Följ stegen nedan för att brygga det enklaste men ändå mest välsmakande Blue Lotus Flower Tea:

  Ingredienser:

  • Filtrerat vatten
  • Teblad och blommor
  • Jaggery eller honung

  Förberedelse:

  • Ta 250-500 ml vatten i en kastrull.
  • Låt det koka
  • Tillsätt 2 msk torkat Blue Lotus Flowers-te
  • Låt din infusion dra i 5-10 minuter
  • Tillsätt 1 msk honung eller valfritt sötningsmedel, om det behövs
  • Sila Blue Lotus Flower Tea i din mest älskade mugg

  ← Äldre inlägg Nyare inlägg →  Lämna en kommentar