SVADHISTHANA CHAKRA

Upplagt av Maria José Gidi den

MIN PERSONLIGA RESA MED SVADHISTHANA


I Indien lärde jag mig om existensen av chakrana, de 7 energicentra som går längs kroppens mittlinje. De kan också uttryckas som "chi" eller livskraft och precis som alla andra energisystem kan de få energi eller blockeras, ibland långsamma eller ur anpassning.

Jag tyckte att allt detta var fascinerande och samtidigt så mystiskt eftersom jag inte kunde se det men jag kände det så klart.


Vid den tiden drogs jag först in i att utforska Muladhara , rotchakrat, på grund av min barndomshistoria som ledde till att jag alltid letade efter en plats där jag äntligen kunde hitta den där djupa känslan av tillhörighet - att tillhöra och jorda är en viktig del för Muladhara.

Nu när jag har funnit att, inte bara inom mig själv utan också på den vackra thailändska ön jag kallar hem - detta nästa energicenter aktiverat, svadhisthana , som visar mig hur jag är redo för dess nästa initiering i livets njutning.

Jag hade ännu inte utforskat min känslokropp, min sexualitet och sensualitet.

Aka vattenkroppen inom mig.SVADHISTHANA CHAKRA स्वाधिष्ठान: Svādhiṣṭhāna


Element: VattenMantra: VAMFärg: OrangeBetyder "sin egen boning" på sanskrit - det gamla indiska språket

Det är det andra vitala energichakrat efter rotchakrat eller Muladhara. . Det representerar vår förmåga att känna njutning, att få kontakt med sensualitet och kreativitet, att också känna glädjen i själva livet.


Enligt den gamla rishis har varje chakra en färg, för denna är strålande orange: solskenets färg, gryningen av en ny dag.Egenskaper och domän

Sakralchakrat lagrar sexuell energi och begär. När vi utvecklar detta centrum får vi också förmågan att forma begär och göra det verkligt på autentiska sätt. Det är en plats för passion och kreativitet. Det låter oss upptäcka möjligheter och göra val, skapa och främja intima relationer och uppmuntrar emotionellt välbefinnande.


När detta chakra är balanserat och fungerar korrekt, kan vi förvänta oss att vår relation med oss ​​själva och världen ska kännas harmonisk, njutningsfull och närande. Vi kan njuta av de 5 sinnena med disciplin och inre visdom.


Dess element är vatten och det representerar flöde och flexibilitet - hjälper till att släppa taget, acceptera förändring och en transformation i livet.Organ i kroppen: urinblåsa, körtlar, njurar och reproduktionsorgan
Tecken på obalans: att känna sig känslomässigt störd, brist på kreativitet och glädje.

Fysiska symtom: smärta i nedre delen av ryggen + sexuella blockeringar + höftproblem + ledvärk + brist på energi och trötthet + problem med mjälte och njurar och premenstruellt syndrom

Känslomässiga symtom: att känna sig alltför beroende av andra, sexuellt besatt eller ointresserad, överväldigad av känslor, svårigheter att uttrycka känslor, behov och kreativitet. Oförmåga att känna sina känslor. Känner mig frånkopplad från världen.

Psykiska symtom: Känner mig matt och omotiverad. Tvångstankar. Brist på disciplin. Beroende.


Återbalansera Svadhisthana:

Detta är energicentret för den vitala kraften eller prana 'vyana', som är cirkulationsenergin . Att ha det sakrala chakrat aktiverat och inriktat blir något så viktigt att vara här och nu eftersom det kopplar dig till din inre glädje för liv och utstrålning.

Det är då vi är som mest inspirerade + när vi verkligen vill leva och se magin omkring oss.


1. Gör något kreativt: gör konst, måla, dansa.

Skriv en dikt, dagbok eller spela lite musik.

Gör allt och allt som gör att du kan komma in i ett inre flöde av självuttryck och föra roligt in i nuet. Det som får dig att känna dig levande.


2. Drick vätskor, håll dig hydrerad. Eftersom elementet i detta chakra är "Ja" eller vatten så kan det bli torrt eller stillastående.

Se till att ditt vatten är rent och levande! Undvik kranvatten om det är hårt behandlat. Ännu bättre om ditt vatten kommer från en lokal källa eller är strömsatt med positiva avsikter


3. Tillbringa tid nära vatten: att spendera tid vid havet, en flod eller en sjö kan göra underverk. Att ta ett bad eller till och med en dusch.

Gör det avsiktligt och var uppmärksam på heligheten i vattnet runt dig, be dem hjälpa dig att reglera din känslokropp och inre flöde.


4. Mat: Detta chakra handlar om att tillföra vitalitet och cirkulation i kroppsvätskorna. Håll dig hydrerad med kokosvatten, källvatten och örtteer.

Ge den näring genom att välja apelsinmat som citrusfrukter, sötpotatis, persikor, aprikoser, lax, morötter och äggulor. Värmande stimulerande kryddor som kanel och stjärnanis.


5. Gå på massage för att hjälpa till att flytta dina kroppsvätskor och lymfsystem. Eller till och med en självmassage som Abhyanga.


Affirmationer för Svadhsthana:

"Jag har gränser som skyddar mig"

"Kreativ energi flödar genom mig

"Mina känslor är balanserade"

"Jag omfamnar förändring som en hälsosam del av livet"

"Jag är passionerad"

"Jag är ansluten"

"En som mediterar på Svadhishthana tros erhålla följande siddhis (yogiska krafter) : frihet från fiender, status som en herre bland yogis, vältalighet och klarhet, förlust av rädsla, medvetenhet om astrala varelser och förmågan att smaka vad som helst för sig själv eller andra"

HANDLA VÅRT SAFTIGA, LÄCKVÄTTA UTVAL FÖR SVADHISTHANA CHAKRA

← Äldre inlägg Nyare inlägg →Lämna en kommentar