DIN GUIDE TILL NATURLIGA DEODORANTER

Upplagt av Maria Arenlind den

Naturliga deodoranter har ibland ett dåligt rykte och tills helt nyligen var naturliga deodorantformler inte så imponerande. Lyckligtvis har det skett ett stort skifte och flera rena skönhetsmärken erbjuder fantastiska alternativ som du kommer att älska. Att känna till de förändringar och förändringar som din kropp kommer att gå igenom när du gör steget från konventionellt till rent kommer att göra resan enklare. Det viktigaste att komma ihåg är att deodorant inte betyder antiperspirant. Deodorant hjälper till att hålla oönskade lukter borta, antiperspiranter stoppar svett. Sättet som antiperspiranter gör detta är vanligtvis genom aluminium som täpper till porerna. Mycket forskning tyder på att detta är lika dåligt för din kropp som det är för miljön. Gissa! När du byter till en deodorant som är naturlig då, är det viktigt att tänka på att det inte nödvändigtvis alltid kommer att hålla din underarmshud torr. När allt kommer omkring är svett normalt. Och helt frisk. De potentiella hälsoproblem som är förknippade med att applicera konventionella antiperspiranter och deodoranter på kroppen har talats om länge men alternativen var mindre tillförlitliga och ofta svaga. Konventionella deodoranter som innehåller propylenglykol, parabener, triklosan, ftalater, kiseldioxid och fler kemiska elakheter har funnits på marknaden i mer än 100 år och även om dessa ingredienser är skadliga för våra kroppar och våra vattensystem så presterar de inte nödvändigtvis bättre än naturliga heller. Du kanske har hört teorin att användning av deodorant kan öka risken för bröstcancer. En anledning till denna oro kan vara att bröstcancer är mest sannolikt att uppstå i den övre, yttre delen av bröstet. Det är sektionen närmast underarmarna. Hittills finns det inga tydliga bevis som kopplar deodoranter till utvecklingen av bröstcancer. Genom åren har studier gett motstridiga resultat. Men ingen har hittat ett orsak-och-verkan samband som direkt visar om användning av deodorant med vissa ingredienser har någon direkt effekt på risken för bröstcancer. Som sagt, att applicera syntetisk doft och aluminium på den tunna huden på armhålorna verkar lite onödigt när rena skönhetsföretag har utvecklat deodoranter som gör att du luktar fräscht utan potentiellt mycket skadliga ingredienser. Rena deodoranter använder olika metoder för att ta itu med groparna - vissa använder lerpulver för att absorbera väta medan andra använder eteriska oljor för att motverka lukt.


DETOXA DINA ARMHÅLAR?


Bytet från en konventionell deodorant till en ren kan innebära en övergångsperiod: Kroppen anpassar sig och det kan skrämma tillbaka människor till sin kemiska deodorant. Din kropp går igenom en avgiftningsfas när du slutar använda porer som täpper igen och syntetiska antiperspiranter. Under den första veckan du använder din nya deo kommer du troligen inte att märka någon större skillnad från när du använde en syntetisk. Detta beror på att dina porer fortfarande är igensatta. Under vecka två och tre kan du märka en starkare lukt och mer fukt, eftersom din kropp försöker spola ut gifter som är instängda i dina porer. Vid vecka fyra kommer bakterierna i dina armhålor att återbalanseras. Du kommer att svettas mindre och lukta bättre och bättre. Din naturliga deodorant kommer därför att räcka för att hålla dina gropar i toppform. Även om den här justeringen kan vara grov, är det helt värt det i slutändan. Detoxprocessen är helt naturlig eftersom din kropp rensar bort alla gifter som har byggts upp på grund av att du använder kommersiella deodoranter. Om du har det kämpigt, tvätta dina armhålor noggrant mellan appliceringarna för att hjälpa till att frigöra gifter och låt dem andas på natten utan produkt på. Det är en svår byte att göra till en början, särskilt eftersom den inledande anpassningsperioden gör det lätt att sluta tidigt. Det finns också massor av olika formler och dofter av naturlig deodorant på marknaden, så att hitta en som fungerar för dig kräver lite testning. Men lita på oss när vi säger att det är en givande process, så ge inte upp!


KÄNSLIG HUD?


Om du har känslig hud och naturliga deodoranter ger dig utslag, välj en som inte innehåller bikarbonat eller läsk, som Cleo+ Cocos Charcoal Deodorant. Bikarbonat av soda har luktabsorberande egenskaper, men dess alkaliska bas kan leda till klåda och utslag. Se till att tvätta dina armhålor varje kväll innan du lägger dig för att se till att du inte har någon produkt kvar under natten om du är känslig från början. När du köper, se till att du läser produktbeskrivningarna för att säkerställa att du väljer rätt för dig. Och glöm inte att tvätta dina armhålor varje kväll innan du lägger dig för att säkerställa att överflödig produkt inte ligger kvar på huden om känsligheten fortfarande är ett problem.

Nyare inlägg →Lämna en kommentar