MEDVETEN SKÖNHET; I UNIVERSUM AV SHIVA ROSE

Upplagt av Maria Arenlind den

Vår interna astrolog Shivani träffade Shiva Rose i somras för att avslöja hennes hemligheter om hur man skapar ett magiskt liv. Shiva Rose är en amerikansk skådespelerska, aktivist, bloggare och ägare av den naturliga skönhetsproduktlinjen SHIVA ROSE BEAUTY. Hon skapar 100 % giftiga och kemikaliefria hud-, kropps- och skönhetsprodukter, handgjorda på sin gård i Texas.

Shivani: Eftersom jag är en astrolog är jag för nyfiken för att inte fråga; vad är ditt soltecken? Och om du känner till din måne och uppgång kan du lägga till det också om du vill.


Shiva Rose: Jag älskar det. Jag är en Vattuman Sol, med Skorpionens måne och min stigande är antingen Tvillingarna eller Vågen.

Shivani: När började ditt intresse att kombinera naturen med mänsklig skönhet?


Shiva Rose: Vilken härlig fråga. Jag tror inte att det någonsin funnits en tid då jag inte var det, om jag ska vara ärlig. När jag ser tillbaka på min barndom var jag ett av de barn som grät när jag såg träd ta ner eller jag ville inte plocka blommor. Jag var så ansluten till den världen. Jag vet inte ens när det var skillnad. Men jag antar att när jag verkligen började, var när jag mina hälsoproblem dök upp i tjugoårsåldern, och det förde mig mot den naturliga världen och att leva mer holistiskt med växter och anamma ett mer naturligt sätt att leva.


Shivani : Tror du att växter har en Ande?


Shiva Rose: Ja, det finns ett japanskt talesätt: andarna finns i allt. Jag tror definitivt på det. Däremot äter jag växter och jag är inte vegetarian längre. Det var jag under större delen av mitt liv. Jag var bara tvungen att sluta fred med det faktum att vi är människor och vi behöver konsumera växterna, men du vet, vi kan göra vår del. På vår mark försöker vi göra allt förnyande och ge tillbaka till landet. Om vi ​​lever i anslutning till marken och naturen tror jag att det föder oss, liksom vi matar dem. Det är en cyklisk process.

Shivani: Du har sagt att du, ända sedan du var barn, var omgiven av och i kontakt med naturen, att du tror på växter som andar. Hade du kontakt med växtspriten? Om så är fallet, hur?


Shiva Rose: Du vet, det gjorde jag. Det brukade bekymra mig att vara ärlig. Jag växte upp i Iran som barn och jag minns att jag inte ville skada någonting, allt hade en anda i det. Och sen vet du senare, naturligtvis nyligen, har jag mikrodoserat myceliumsvamp och jag var precis i Colorado och höll en reträtt och gick en promenad i skogen och jag svär vid Gud, träden, ögonen. Det såg ut som om det hade ögon på stammen och jag var som; de tittar på mig och jag tittar på dem. Jag kände verkligen skogens anda. Det är uppenbart. När du väl vaknar till det, kan du inte inte se det.


Shivani: Absolut! Och ju mer kontakt du har med jorden och stoppar händerna i jorden, desto mer utbyter du energi, du byter dna, på något sätt. Och du känner dig mer i kontakt med jorden.


Shiva Rose: Absolut!


Shivani: Många av de uråldriga traditionerna och även inom friskvårdsbranschen talar de bara om att ta hand om insidan. Vad vi äter och hur vi smälter saker, både mat och upplevelser, kommer med största säkerhet att påverka hur vi ser ut på utsidan. Varför tycker du att det är viktigt att ta hand om utsidan av huden?


Shiva Rose: Jag tror att det är en reflektion. Det är huddjupt. Uttrycket är inifrån och ut och utsidan in. Tänk på det omvänt. Du tittar in. Det är ingen skillnad. Det är precis så för oss, för vi är fortfarande i vårt ego. Vi tittar bara ut. Men jag tror att ut är lika viktigt som in, helt klart! Och det är vår största orgel, som du säkert känner till. Så oavsett om det är på insidan eller utsidan är det det största organet. Och jag tror att huden är en annan hjärna. Du vet, fler och fler studier inser att du tarm är din hjärna, aminosyror och signalsubstanser görs alla i din tarm.


Shivani: Vad är ditt manifestationstips, att skapa ett graciöst liv?


Shiva Rose : Mmmm, skulle jag säga, för mig ställer jag alltid frågan; är det rädsla eller är det intuition? Och jag tror att jag under flera år av att fråga det, äntligen kom på att om du lyssnar på kroppen så kommer den att berätta för dig. Rädsla är vanligtvis mycket hög och den vill höras, medan intuitionen är mjuk och mild. Så jag tror att du alltid måste ta reda på om det är viskningen av intuition eller kraftfull rädsla som talar till dig för att hindra dig från att göra något. Är det ditt ego eller ditt hjärta? Pressar dig att göra något. Jag tror att det kommer med visdom, ålder och meditation och att vara tyst och vara i naturen. Att till fullo höra dessa röster och se vilken som är vilken.


Shivani: Jag läser mycket om dig. Jag läste att du planterar frön till de produkter du skapar. Jag känner att trädgårdsskötsel i sig är en ritual, något du måste sköta dagligen, för att hedra moder jord. Även självnäring kan göras som en daglig ritual. Vilken är din favoritritual, har du en daglig som du vill inspirera oss med?


Shiva Rose: Åh, jag tror inte vi har tillräckligt med tid (Skrattar) Jag har några. Jag går upp tidigt på morgonen, jag går upp runt gryningen. Och jag sitter alltid tyst och dricker mitt levande te. Jag har ett speciellt te som jag dricker och tittar på soluppgången. Det är väldigt viktigt för mig, att se solen gå upp och se den gå ner. I de ögonblicken vill jag bara vara tyst och meditera, så det är en ritual jag älskar. Och den andra ritualen är såklart mitt bad. Eftermiddagsbad, det är då jag liksom släpper taget om dagen, innan jag lagar middag, innan jag tar hand om djuren och barnen och det och det. Jag måste ta ett bad. Det är min tid när jag använder salter och oljor och fyller på min hud och släpper allt som har stört mig under dagen. Så det här är mina dagliga ritualer, jag kan torrborsta under den tiden, olja upp, göra mantran. Vad jag än behöver efter den dagen.


Shivani: När du skapar dina produkter, var det också en del av att skapa något för dig själv?


Shiva Rose: Åh, ja! Definitivt! Och när jag började för sju år sedan fanns det väldigt få produkter som var hälsosamma och holistiska och bra för dig. Och även chick och feminin. Man var tvungen att gå till hälsokostbutikerna och det var inte exakt någon med glamorösa förpackningar. Nu har vi massor, men då var det inte så mycket. Jag tror att det bara var en annan linje som jag kan komma på som sammanförde natur, skönhet och naturliga ingredienser.


Shivani: När du började, bodde du på landsbygden eller bodde du i stan?


Shiva Rose: Jag bodde i Los Angeles men vid berget i ett område som ligger nära både havet och berget. Jag var tio minuter bort från en stad, så mycket land man kunde få, och bodde i LA. men jag hade mina egna höns, jag odlade min egen mat och jag hade honungsbin. Jag började verkligen sedan gå tillbaka till jorden innan jag började min linje.


Shivani: Förenkla livet. Känner du att det är ett sätt att komma i kontakt med din själ, din ande att plantera frön i jorden, laga din egen mat, ta hand om en bit mark och fostra djur?


Shiva Rose: Definitivt, jag tror det ja! Och det kan vara en meditation, dina sysslor. Du vet, nu flyttade jag såklart till fler tunnland i Texas. Det är mycket mer intensivt. Men det får dig att ansluta till jorden. För vi har årstider. Nu måste vi ta itu med is på vintrarna och värmen på sommaren och alla saker vi inte hade i Kalifornien som ormar och skorpioner. Det gör mig faktiskt mer uppkopplad eftersom du måste. Det är nästan så att man måste överleva. Du har inget val. Det gör dig medveten.


Shivani: Jag lever efter årstiderna, jag växte upp på landsbygden i Sverige, så jag är väldigt bekant med att leva efter årstiderna. Årets faser, i en ständig förändring. Jag har läst att du har gjort en månkurs, Dela med dig av dina erfarenheter genom att leva i synk med månfaserna. Du är som en graciös förkroppsligande av månens cykler. När vi gör den här intervjun är månen bara en grad från att vara full i Stenbockens tecken. Och vi lever i en mycket spännande tid. Världen har förändrats på ett dramatiskt sätt. Och vi behöver alla på något sätt simma över till det okändas andra strand. Vad känner du att vi människor behöver komma ihåg under den omställning vi går igenom just nu?


Shiva Rose: Mmm, mycket bra fråga. Jag tror att den naturliga världen definitivt blir mer uppenbar för vår överlevnad. Och det är också det gudomliga feminina, jag känner att det gudomliga feminina stiger, vare sig vi vill det eller inte. Och jag menar inte att jag på ett argt feministiskt sätt talar om det gudomliga Feminina som handlar om jorden, månen och oss och empowerment, medkänsla och kärlek och att gå till nästa nivå. Typ att höja vårt spel. Jag känner mig som den gamla, du vet att många tror att vi levde i Fiskarnas tidsålder och nu är vi i Vattumannens tidsålder. Många saker som fungerade tidigare fungerar inte just nu. Vi kan se bara från hur vår värld stannade det senaste och ett halvt året. Vi går tillbaka till grunderna och jag tror att det kommer att fortsätta. Detta är en del av vår uppgradering som vi upplever. Och ja, månen har mycket med det att göra, solen har mycket med det att göra. Jag menar att folk börjar slå solen. Folk vill stoppa solen plötsligt. Jag vill, vänta lite, vi har sysslat med det här med månen i hundratals år, nu måste vi gå och skydda solen. Men solen är det maskulina. När det gudomliga feminina växer upp känner jag att vi också måste hedra det maskulina. Det har varit mycket bashing av det maskulina nyligen och jag känner att vi behöver båda. Antingen vi vill det eller inte, det är polariteten. Det är sexualitet, magnetism, yin yang, så jag tror att det handlar om att omfamna alla dessa saker.


Shivani: Vackert svar! Så för ett par dagar sedan hade vi sommarsolståndet och vi är fortfarande i midsommar ett tag, åtminstone på norra halvklotet. Om du fick välja en produkt som du har skapat, vilken skulle du använda under sommaren?


Shiva Rose: Jag har ett kroppssmör som heter Golden Sol. Den har en vacker gyllene färg på grund av havtornet och oljorna i den som är riktigt rika. Det luktar rökelse, jasmin och det är roligt, jag har ett Rose body butter som säljer slut hela tiden, men min favorit är Golden sol. Jag känner att det är som ett litet barn som jag måste hålla upp och säga, vänta en sekund. Vibrationerna i den är som solen för mig. Det är min favoritprodukt för solståndet, definitivt!


Shivani: Oooh jag måste prova den där! Kan du nämna en händelse som stämde i det ögonblick det hände, det kändes som en förbannelse, men sedan, med tiden, visade det sig vara guld?

Shiva Rose: Herregud! Så många, så många, var ska man börja? Som barn var jag flykting, min familj och jag flydde från Iran till Amerika när jag var 10. Min mamma är amerikansk och min pappa är iransk. Det var en enorm traumatisk tid att komma till Amerika och gisslan. Det gjorde mig till den jag är idag, helt klart. För jag blev motståndskraftig från den erfarenheten för att fortsätta med skådespeleriet. Och sedan vara skådespelerska, bli avvisad och avvisad. Skådespelare får avslag 99 procent av gångerna och sedan den ena procenten de får jobb. Så alla dessa saker som ligger på varandra bygger upp dig. Så när jag kom till förlagen för att få mina böcker lanserade var de nej, nej, nej. Ingen var redo för det. Andra gången var det som ja, ja, ja. Så motståndskraften, förmågan att inte ta saker för hårt grundas av alla upplevelser du har gått igenom tidigare. Det andra skulle vara att skilja sig. Min skilsmässa var väldigt svår, men om jag inte hade fått min skilsmässa skulle jag inte ha startat min blogg, jag skulle inte ha skrivit min bok eller startat min hudvårdslinje och jag skulle inte ha gjort det, alla andra saker som kommer från det. Så det finns ett bra uttryck inom buddismen som heter: gift förvandlas till medicin. Allt handlar om Lotusblomman. Hur Lotusblomman, denna vackra blomma, växer i lera, den kan bara växa i lera. Så det är metaforen för det talesättet är; ta dina motgångar och förvandla dem till en vacker blomma. Jag tror alltid på det.


Shivani: Det är så sant och vackert! Jag vill ställa en följdfråga när vi pratar

om motstånd, och att du fortsätter, fortsätt. Vad är den kraften? Man känner liksom att något driver en framåt i livet, genom allt motstånd. Vad är det där?


Shiva Rose: Det är en bra fråga, och för att vara ärlig så hade jag autoimmunproblem i tjugoårsåldern. Jag tror att när man inte möter saker och man förtrycker dem för mycket, då kan det komma ut som sjukdom. Så du vet, jag tror att det finns en fin linje mellan att se vad som händer och att känna det hela vägen och släppa det. Förmodligen när jag var yngre var det så mycket negativa känslor som stoppades ner som senare skulle komma ut som sjukdom. Så det är en bra poäng. Och dessutom har jag varit väldigt rebellisk sedan jag var väldigt ung. Men inte rebelliskt på ett uppenbart sätt. Du vet, om någon säger nej tänker jag bara utanför ramarna och gör det ändå. Kanske är det en Vattumansdrag, haha. Att fortsätta, hela tiden säga till dig själv; varför inte?


Shivani: Det är mycket akvarian. Våra största genier har varit rebeller. För de fortsatte, när alla sa nej, men de gillar; Nej, jag ska fortsätta, för jag vet något. Och det leder mig till en annan fråga om denna inre vetskap som vi har. Jag känner att du redan tidigt hade kontakt med något större inre vetande. Jag vet att det finns många människor där ute som ständigt letar utanför sig själva efter svar. Vilket är ditt största tips, hur man kommer i kontakt med det inre vetandet, den inre visdomen?

Shiva Rose: Det är så roligt att du frågar det! Jag har något jag försöker bestämma mig för de senaste dagarna och jag är som; Jag kan inte bestämma mig och jag vet att jag måste fatta beslutet själv och det är så intressant. Självklart skulle du ta upp det. Nåväl, en sak som jag har lärt mig att göra är att be om vägledning från mina guider och änglar. Jag tror verkligen att vi har guider och änglar. Och de säger att de inte kan ge dig förslag om du inte ber om det högt. Så du måste säga; Guider och änglar Jag behöver ett tecken, jag behöver att du visar mig vägen och då kommer du att visas vägen. Så jag tror att det definitivt är ett verktyg jag använder. När jag har blivit äldre förlitar jag mig mycket på det. Och att vara medveten om tecknen. Var medveten om var skyltarna finns. Och sedan för det andra, fråga din kropp, gå tillbaka till hur det känns i magen, hur känns det i ditt hjärta? Och då måste man förstås bli tyst och få in stillheten, så att man hamnar här och nu.

Shivani: Produkterna du gör, folk älskar dem. Jag tänker på det du

anslut till växterna, du ansluter till växternas ande. Du är mycket i naturen. Har du samtal med växterna? Viskar de till dig; Gift mig med den växten! Jag är bara nyfiken, hur kommer du på de olika blandningarna?


Shiva Rose: Ibland är det bara kärlek. Den senaste tiden har jag blivit kär i violer. Violer är fantastiska! Jag tror att jag alltid haft violer omkring mig men nyligen har något vaknat inom mig. Lukten, hur fördelaktigt det är för kvinnor, andhälsa och hur det ser ut. Ja, jag tror att det blir så. Ibland behöver du vara öppen för det som kommer till dig. Så violer har verkligen dykt upp för mig.

Shivani: Tack kära Shiva Rose!. Jag är så hedrad och välsignad över att ha haft denna stund med dig. Jag är så tacksam att jag nu kan dela din visdom, inspiration och dina insikter med våra läsare. Ta hand om dig och välsignad vare!


Shiva Rose: Tack så mycket för att du har mig! Ta hand om dig!

← Äldre inlägg Nyare inlägg →Lämna en kommentar